Pitsapirukas
Alati ei pea olema pitsa traditsioonilise väljanägemisega. Väikese vaheldusena võib valmistada selle ka ciabatta sisemusse – just täpselt nii, nagu see ohtra täidisega pirukas. Tänu rohkele täidisele maitseb see meeldivalt mahlaselt ning täidab parasjagu ka kõhtu. Sobib valmistamiseks ka grillil, sellisel juhul aga küpseta ciabattat fooliumis.
Koostisosad
-
- 1 punane sibul
- 100 g suitsupeekonit
- 250 g Rannamõisa hakklihasegu broileririnnalihast
- soola, pipart
- 1 ciabatta
- 6 sl ketšupit
- 2 sl hapukoort
- 100 g mozzarellat
- 1 sl hakitud tilli
- 50 g marineeritud kurki
- 225 g riivitud juustu
- 2 sl toorjuustu
Valmistamine
Haki sibul ja peekon ning prae need pannil läbi. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae valmis hakkliha, maitsesta soola- pipraga.
Lõika ciabattal "müts" umbes veerandijagu maha. Uurista pehme sisu korralikult välja. Püüa pisut uuristada ka äralõigatud saia kaane alt. Määri ciabatta põhjale 3 sl ketšupit ja hapukoor, seejärel laota peale murendatud mozzarella ning raputa peale hakitud till. Lisa peekoni-sibulasegu ja hakkliha. Seejärel laota peale marineeritud kurgitükid ning nende peale määri ülejäänud 3 sl ketšupit. Raputa peale pool juustukogusest. Äralõigatud ciabatta kaane alune määri kokku toorjuustuga ning suru see täidetud ciabattale. Paki sai fooliumisse ning aseta saiale peale umbes 15 minutiks peale raskus. Seejärel raputa kõige peale ülejäänud juust ning küpseta (ilma fooliumita) 175 kraadi juures pöörõhuga režiimil u 20 minutit. Serveerides raputa peale tilli ning söö koheselt!
Täidisesse lisa komponente vastavalt sellele, mis meeldib.
Hea külmkapi tühjendamise roog!