Erik Orgu: Kuidas kanaliha söömine aitab kaasa kaalulangusele
Eelmises postituses andsin sulle 5 põhjust, miks süüa kanaliha. Seekord räägin sulle, kuidas on kanafilee kasulik kaalulangetajale.
Kaks peamist põhjust kanafilee söömiseks, kui soovid keharasva põletada, on madal kaloraaž ja kõrge valgusisaldus 100 grammi kohta. Toonitaksin siinkohal lühidalt seda, et kui su soov on oma keharasva vähendada, siis sa pead sööma vähem, kui suudad ära kulutada.
Esiteks räägiksin sulle, kuidas kanafilee madal kaloraaž on sulle kasulik kaalulanguse ajal.
Kui sa sööd ära 100 grammi ahjus küpsetatud kanafileed, siis saab sellest vaid 100 kalorit ja ligi 30 grammi valku. Selline suhe loob väga hea pinnase kaloridefitsiidiks. Kuna valk on teisel kohal aeglaselt seedivate makrotoitainete nimekirjas, siis täidab kanafilee su kõhu kauaks. Kindlasti pead teadma seda, et paneeritud või rohkes rasvaines küpsetatud kanafilee kaloraaž on kõrgem, seega väldi seda viga, mida kahjuks paljud teevad!
Kohe saad teada, kuidas kanaliha rikkalik valgusisaldus sulle kasulik on. Esiteks võtab valgu seedimine kaua aega, mis tähendab seda, et su kõht püsib ka kauem täis. Teiseks kulutab su keha rohkem energiat valgu seedimiseks ja seega suureneb automaatselt su üleüldine energiakulu ilma lisapingutuseta. Kolmandaks saavad su lihased kätte vajaliku koguse valku suhteliselt väikesest kogusest ning lihastes toimuv elektriline aktiivsus on üks peamine kalorite kulutaja.
2013. a tehtud uuringus selgus, et kaalulangetaja päevane valgu kogus võiks olla umbes 35% päevasest kaloraažist. Seda fakti võin ka ise omalt poolt kinnitada, sest umbes nii palju on valgu osakaal minu toitumiskavas.
Kokkuvõtteks: eelista kõrge valgusisaldusega kanaliha oma menüüs, sest lisaks imeheale maitsele mõjub see hästi ka su kehale.
Sinu toitumisnõustaja Erik Orgu