Nipid ahjukana valmistamiseks
Ahjus küpsenud terve kana on paljudel üks lemmikutest! Mis on aga need soovitused ja nipid, millega saab lõpptulemusena ahjukana kõige maitsvam?
- Maitsesta korralikult! Ahjukana maitsesta lahke käega, hõõrudes maitseaineid nii kana peale, naha alla kui ka kana sisse.
- Nagu eelmises punktis mainitud – siis maitsesta kindlasti kanaliha ka naha alt. Selleks tõmba nahk ettevaatlikult lihast eemale ning maitsesta. Lisa naha alla ka pisut rasvainet!
- Vähem on parem! Ära kuhja kana erinevate tugevate maitseainetega üle, nii on lõpptulemusena ahjuroog maitsetest ülepaisutatud! Pigem jälgi selgelt joont ning lase särada kindlatel maitseainetel!
- Tervelt ahjukana küpsetades on soovitav seda küpsetada kanarind allpool. Ahjuvormis olevatest vedelikest tulev aur aitab säilitada kanarinnafilee mahlakust!
- Lisa ahjukana valmistamisel vormi põhja erinevaid tükkideks lõigatud köögivilju, mille peale aseta kana. Tänu köögiviljadele küpseb ka alt ilusti kana ära ning ei jää tänu vormis olevale vedelikule lögane.
- Kuldpruuni ahjukana saamiseks ära unusta lisada kanale rasva (sulatatud võid või oliiviõli). Kalla kana rasvainega üle vahetult enne ahjupanekut. Koguseliselt piisab 4-5 sl rasvainest.
- Soovitav on esmalt ahjukana küpsetada 10 minutit kõrgemal kuumusel (ca 225-250kraadi), et nahk saaks esmalt endale kooriku ümber.Seejärel alanda kuumust ning küpseta tavapäraselt!
- Peale küpsetamist lase ahjukanal puhata ning maitseid koguda umbes 10-15 minutit. Selle ajaga kinnituvad lihamahlad ilusti küpsetatud kanarooga.