3
15 min
Grilltoidud
Laktoosivaba
Aedtilli-sidrunimarinaad linnulihale
Värske till ja sidrun sobivad ideaalselt linnuliha marinaadiks. Nii kasutagi marineerimisel kana- või kalkuniliha. Linnuliha omandab maitseid kiiresti ning seetõttu on marineerimisaeg oluliselt lühem!
Koostisosad
-
- 500 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed või –kintsuliha
- 4 sl oliiviõli
- 1 sidrunist pressitud mahla
- 2 sibulat
- kimbutäis värsket tilli
- 2 tl suhkrut
- 0,25 tl värskelt jahvatatud pipart
- soola
Valmistamine
Pane oliiviõli, sidrunist pressitud mahl, viilutatud sibulad, hakitud till, suhkur ja pipar kilekotti või kaanega karpi. Lõika liha tükkideks ning pista marinaadi. Pane külmkappi maitsestuma vähemalt 3 tunniks (kõige parem lase seista üleöö). Vahetult enne küpsetamist maitsesta liha lihasid kergelt soolaga ning seejärel küpseta grillil valmis!
Vaata linnulihablogist ka grillimisnippe!
Foto: Ragne Värk