Köögivilja-tatrasalat
See on ehe suvesalat, mis valmib hooajalistest köögiviljadest. Muidugi ei tähenda see seda, et see salat ei võiks valmida mõnel muul hooajal! See roog on kerge ning omamoodi värskusest pakatav, ei sisalda organismi koormavaid komponente ning täidab kõhtu parasjagu!
Koostisosad
-
- 600 g erinevaid köögivilju(kaalikas, porgand, kartul, suvikõrvits, kõrvits vms)
- oliiviõli, soola
- 75 g toortatart
- paar peotäit salatilehti
- 250 g küpsetatud linnuliha
- 2 marineeritud kurki
- 2 sl parmesani
-
Kaste
- 3 sl oliiviõli
- 2 sl palsamiäädikat
- 1 tl magusat sinepit
- 1 tl heledat sojakastet
- 1 sl hakitud tilli
- mett, pipart
Valmistamine
Koori ja tükelda köögiviljad ning laota ahjuplaadile. Kalla üle oliiviõliga, maitsesta soolaga ning sega see köögiviljadesse. Küpseta neid 200 kraadi juures 35-45 minutit ehk kuni pehmenemiseni. Aeg-ajalt sega köögivilju küpsemise käigus. Lase valminud köögiviljadel jahtuda!
Keeda tatar soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta ning jahuta. Sega kastme komponendid omavahel, maitsesta mee ja pipraga. Seejärel sega salatilehed tatra, köögiviljade, linnuliha ja kurgitükkedega ning laota need alusele. Nirista üle kastmega ning raputa peale parmesan. Serveeri.