4
45 min
Pearoog
Gluteenivaba
Ahjujuurikasalat lihapallidega
Kellele meeldivad ahjus röstitud ahjujuurikad ja klassikalised olemusega lihapallid, siis see roog peaks maitsema kohe kindlasti! Kui soovid vaadata täpsemalt, kuidas seda rooga valmistatakse, siis vaata ka Rannamõisa videoretsepti:
Koostisosad
-
- 1 peet
- 1 sibul
- 2 porgandit
- 2 paprika
- u 10 kirsstomatit
- 2 sl vedelat mett
- 2-3 sl oliiviõli
- 2 tl soola
- 2 tl mahedat sinepit
- kimbuke tüümiani
- peotäis pannil röstitud kõrvitsaseemneid
- u 2 sl parmesani, riivituna
- Lihapallid
Valmistamine
Lõika köögiviljad viiludeks ning pane need ahjuvormi (kirsstomatid jäta terveks). Lisa vormi mesi, oliiviõli, sool ja sinep ning sega kõik kokku. Seejärel lisa tüümianioksad. Maitsesta hakkliha soolaga ning vormi sellest 12 pallikest, pista need vormi köögiviljade vahele. Küpseta 200 kraadi juures u 35 min. Seejärel raputa peale parmesani ning kõrvitsaseemneid. Serveeri!
Kasuta selle roa valmistamiseks oma lemmikjuurikaid!