postthumb
4-6
45 min
Lõunasöök
Gluteenivaba!

Ahjuomlett kana ja riisiga

See on toitev hommikusöök, mida võid serveerida ka lõunasöögiks! Retseptis saad kasutada ära eelmisest toidukorrast järelejäänud kanaliha.

Koostisosad

    • 1 sl võid
    • 0,5 sibulat, tükeldatuna
    • 1 paprika, tükeldatuna
    • 175 g keedetud riisi
    • 100 g küpsetatud kanaliha
    • 2 sl tilli, hakituna
    • 50 g riivitud juustu
    • 8 muna
    • 1 dl piima
    • 2 sl hapukoort
    • soola, pipart

Valmistamine

Pane ahjuvormi (17x26cm) 1 sl võid ning tõsta see 180 kraadisesse ahju (pöörõhurežiimile) munasegu valmistamise ajaks.

Kuumuta pannil pisut õli ning prae sibul selles klaasjaks. Poole küpsemise pealt lisa paprikatükid. Sega köögiviljad kokku riisi, tükeldatud kanaliha, tilli ja juustuga. Klopi omavahel segamini munad, piim ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu riisisegule, sega. Tõsta vorm ahjust, vala sellesse valmistatud segu ning küpseta ahjus 30-40 minutit. Serveeri!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun