4-6
45 min
Lõunasöök
Gluteenivaba!
Ahjuomlett kana ja riisiga
See on toitev hommikusöök, mida võid serveerida ka lõunasöögiks! Retseptis saad kasutada ära eelmisest toidukorrast järelejäänud kanaliha.
Koostisosad
-
- 1 sl võid
- 0,5 sibulat, tükeldatuna
- 1 paprika, tükeldatuna
- 175 g keedetud riisi
- 100 g küpsetatud kanaliha
- 2 sl tilli, hakituna
- 50 g riivitud juustu
- 8 muna
- 1 dl piima
- 2 sl hapukoort
- soola, pipart
Valmistamine
Pane ahjuvormi (17x26cm) 1 sl võid ning tõsta see 180 kraadisesse ahju (pöörõhurežiimile) munasegu valmistamise ajaks.
Kuumuta pannil pisut õli ning prae sibul selles klaasjaks. Poole küpsemise pealt lisa paprikatükid. Sega köögiviljad kokku riisi, tükeldatud kanaliha, tilli ja juustuga. Klopi omavahel segamini munad, piim ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu riisisegule, sega. Tõsta vorm ahjust, vala sellesse valmistatud segu ning küpseta ahjus 30-40 minutit. Serveeri!