Ahjupasta kana ja seentega
Ahjupasta on hea mitmel põhjusel. Esiteks on see roog äärmisel mõnus mugavustoit, mis saab valmis kiirelt ning maitseb väga hästi. Teisalt aga saab selle roa valmimisel kasutada eelmisest päevast järgijäänud ahjukana. See roog võib valmida vastavalt meeleolule ja maitsele – lisa peekonit, varssellerit, veidike seeni vms. Ühesõnaga võta kasutusele see, mis parasjagu külmkapis olemas on ning mis ahjupastasse sobida võiks. Üks on aga kindel – juust peab selles toidus kindlasti olema!
Koostisosad
-
- 200 g tagliatelle pastat (või muud meelepärast pastat)
- 0,5 sibulat
- 10 cm jupp porrut
- 250 g šampinjone
- 1 dl punast veini
- 300 g tomatipastat
- 300 g kanaliha, mis järgijäänud kanapraest (võid kasutada ka samas koguses suitsukana)
- 150 g juustu, riivituna
- 50 g parmesani, riivituna
- 1,5 dl pastakeeduvett
- soola pipart
Valmistamine
Pane pasta keeva veega keema. Lisa soola, nii et keeduvesi on umbes mereveesoolasusega. Keeda seni, kuni pasta on poolpehme. Nõruta, jättes 1,5dl pastakeeduvett alles.
Viiluta sibul ja porru ning pane õliga piserdatud pannile praadima. Puhasta ja viiluta šampinjonid ning lisa pannile. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa vein ning lase paar minutit keeda. Seejärel sega sisse tomatipasta, lisa 1,5 dl pastakeeduvett ning kuumuta minutike.
Lisa pannile kanaliha, keedetud pasta ja 1oo g riivitud juustu, maitsesta. Aseta kogu segu ahjuvormi, raputa peale parmesani ja tavalist juustu ning küpseta ahju ülemises osas (soovitavalt grillrežiimil) 200 kraadi juures seni kuni juust on ilusti sulanud ja juba kergelt kuldne.
Foto: Ragne Värk