Ahjus grillitud broilerifilee laimi ja meega
Kes armastab magus-hapukaid maitseid, siis see retsept on just õige. Krõbedaks grillitud fileetükke on kohe peale ahjust võtmist pintseldatud laimi mahla ja mee seguga, mis annab lihale kena läike ja hapukas-magusa maitse. Broilerit värske salatiga serveerides lisa üle jäänud laimi-mee segule sutsuke oliiviõli ja värskelt jahvatatud pipart ning vala salatile kastmeks.
Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud broileri rinnafileed
- ca 2 sl seesamiõli
- poole laimi mahl ja koor
- 1 sl mett
- soola, pipart
Valmistamine
Tambi fileetükid õhukeseks. Pintselda neid mõlemalt poolt korralikult seesamiõliga ning jahvata peale soola ja pipart. Küpseta ahjus grillrežiimil 225 kraadi juures mõnusalt krõbedaks ja jumekaks. Sama ajal, kui liha küpseb, riivi tassi laimi koor, pigista juurde mahl ning sega juurde mesi. Kui segu tundub liiga hapu või hoopis liiga magus, siis lisa emba-kumba. Kui fileetükid on valmis grillinud, siis pintselda neid mõlemalt poolt laimi-mee seguga. Serveeri kohe.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)