postthumb
4
50 min
Pearoog

Ahjus küpsetatud kanakoivad viinamarjadega

Maitselt klassikaline roog, kuid veidi eriliste komponentidega. Nimelt lähevad kanakoivad siin retseptis ahju koos viinamarjadega, Viimased annavad roale kergelt magusa meki, samuti on viinamarjad küpsenult suurepärane lisand.


Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 3-4 tk (ca 1,2 kg) Rannamõisa jahutatud broilerikoiba
    • soola, pipart, õli
    • 350 g viinamarju
    • kimbuke peterselli
    • 2,5 dl kanapuljongit
    • 1 sl palsamiäädikat

Valmistamine

Hõõru kanakoivad soolaga kokku ning prae need pannil õlis mõlemalt poolt kuldpuurniks. Pruunistamise ajal raputa koibadele peale ka pipart.

Piserda ahjuvorm kokku õliga ning aseta kanakoivad vormi. Pista petersell kanakoibade vahele. Pane vormi ka viinamarjad ning puljong. Vala koibadele peale veidi praadimisvedelikku ning piserda peale palsamiäädikat. Küpseta 200 kraadi juures 20 min, seejärel kata vorm fooliumiga ning küpseta veel 20 min.

Soovi korral määri peale pannil pruunistamist kanakoivad kergelt maheda sinepiga kokku.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun