2-4
1 h
Pirukad
Maitsev
Ahvatlev pitsapirukas
Soovid üht lihtsat ja toimivat pitsaretsepti? Järgnevalt üks tõeliselt kiire retsept!
Koostisosad
-
Pitsapõhi
- 270 g nisujahu
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 1 tl (kuhjaga) kuivpärmi
- 200g käesooja vett
- 2 sl õli
-
Kate
- 2 sl pastakastet või tomatipastat
- 175 g linnuhakkliha, küpsetatud kanaliha või sinki
- 1 marineeritud kurk
- tüümiani või muud meelepärast ürti
- paar peotäit riivitud juustu (lisaks mozzarellat vms)
- soola, pipart
Valmistamine
Sega kuivained omavahel. Lisa käesoe vesi ning sõtku tainas ühtlaseks, vajadusel lisa pisut õli, et tainas käte küljest lahti tuleks. Kergita tainast 40 kraadises ahjus ca 40-60min. Sõtku tainas läbi ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vormi käte abil ca 2 cm paksune tainas.
Määri peale pastakaste. Prae pannil hakkliha valmis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta liha pitsale, lisa marineeritud kurgitükid, hakitud maitseroheline ning kata juustuga. Küpseta pitsat ahjus alumisel siinil 180 kraadi juures 15-20 minutit.