4-6
30-40 min
Pearoog
Maitsev
Lihtne ananassikana
Hiinapärane ananassikana meeldib kõigile.Kergelt magusat ananassikana serveeri riisiga!
Koostisosad
-
- 4 Rannamõisa jahutatud kanafileed
- soola, pipart
- maisitärklist
- 2-3 muna
- õli
-
Kaste
- 1,5 dl ananassimahla
- 0,5 dl heledat sojakastet (light soy sauce)
- 0,5 dl puljongit
- 2 sl mett
- 1 küüslauguküüs
- 100 g purustatud (konserv)ananassi tükke
- 2-3 sl hakitud soolapähkleid
Valmistamine
Sega kokku kastmeained, kuumuta keemiseni. Tükelda kanafileed ning maitsesta need soola ja pipraga. Kasta kana maisitärklisesse. Klopi lahti munad ning kasta kanatükid sellesse. Kuumuta pannil õli ning küpseta kanaliha mõlemalt poolt kuldpruuniks. Ära panni lihaga üle koorma, mistõttu küpseta kana mitmes jaos.
Kui kanaliha on küpsetatud, tõsta kogu liha tagasi pannile. Vala juurde eelnevalt valmistatud kaste. Kuumuta, kuni kaste pakseneb ning jälgi, et kanalihatükid saaksid kastmega ilusti kokku. Kui kaste on liialt paks, siis lisa täiendavalt juurde pisut puljongit. Maitsesta lõplikult!