Apelsini-seesamibroiler
Maheda maitsega mahlakas kana meeldib nii suurtele kui väikestele. Soovitav on broiler juba eelmisel päeval maitsestuma panna, et apelsini ja seesami mekk eriti tugev saaks. Söö soojalt värske salatiga või lõika külmalt leiva peale.
Retsept ja foto: Andra Kalda
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud broiler
- 1 suur apelsin
- 3 sl seesamiõli
- 1 tl soola
- 1 tl värskelt jahvatatud pipart
- 1 sl mett
Valmistamine
Lõika apelsin sektoriteks ja pressi mahl kaussi. Tühjaks pigistatud sektorid pista broileri kõhtu. Vispelda kausis mahl, seesamiõli, mesi, sool ja pipar ühtlaseks marinaadiks. Lõika kana kõhupoole alaosas nahale väike sisselõige ning näppe naha alla surudes tõmba nahk lihalt lahti nii, et naha alla tekiks kotikesed. Keeruda kana marinaadis. Nirista marinaadi naha alla ja kõhtu apelsinisektorite vahele ning tõsta siis broiler rinnaosa all kaussi marinaadi sisse maitsestuma. Hoia järgmise päevani külmas. Küpseta 20 minutit 230 kraadi juures, et nahk pruunistuks. Alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel tunnike. Vahepeal pintselda nahapinda vormis oleva rasvaga.