Apelsini-sidrunikastmega broilerikintsuliha ja tüümianiriis
Kanaliha sobib suurepäraselt apelsini- ja sidrunimahlaga. Seetõttu valmivadki siinses retsepti tsitruskastmes mahlaseks broilerikintsulihatükid.
Koostisosad
-
- ca 600 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
- 60 g võid, sulatatuna
-
Paneering
- peotäis nisujahu
- 1 tl soola
- 1 tl paprikapulbrit
- näpuotsatäis jahvatatud musta pipart
- näpuotsatäis kardemoni
-
Tsitruskaste
- 3 sl heledat sojakastet
- 1 apelsini pressitud mahl
- 0,5 sidruni pressitud mahl
- 1 sl sidruni riivitud koort
- soola, pipart
- 1 sl mett
-
Tüümianiriis
- 200 g riisi
- vett, soola
- 3 sl peeneks hakitud tüümiani
- 1 (kuhjaga) sl võid
Valmistamine
Sega kokku paneeringu komponendid ning püherda kintsulihatükke selles mõlemalt poolt. Aseta need seejärel (ühekordse kihina) ahjupotti. Vala peale sulatatud või ning küpseta 180 kraadi juures ca 25 minutit. Sega kastme ained omavahel. Kui kana on 25 min ahjus olnud, siis pööra kintsulihatükid ümber ning vala vormi kaste. Küpseta veel ca 10 min või seni, kuni liha on korralikult küps. Paku koos riisiga.
Riisi valmistamiseks keeda see soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ja loputa kergelt voolava vee all. Sulata pannil või, lisa peeneks hakitud tüümian. Kuumuta kergelt läbi ning seejärel lisa segades juurde riis. Kuumuta hetk ning paku seejärel koheselt.