Apelsini-suitsukanasalat krõbeda toortatra, juustuküpsiste ja avokaadokastmega
Kevadekuulutajast salatiretsept! See salat koosneb küll mitmetest erinevatest detailidest, kuid lõpptulemus maitseb terviklikult hästi. See salat võib valmida suitsutatud kanalihaga või siis grillitud lihaga, mis eelmise päeva grillimisest järelejäänud.
Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- 6 sl riivitud juustu
- 1 sl võid
- 8 sl toortatart
- soola
- 1 väiksem apelsin
- 3 peotäit salatilehti
- 225 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha või juba eelnevalt valmisküpsetatud linnuliha
-
Kaste
- 1 apelsini pressitud mahl
- 0,5 küpset avokaadot
- 2 sl oliiviõli
- 1-2 tl mett
- näpuotsatäis soola
Valmistamine
Mikserda kõik kastme ained saumikseri või blenderiga ühtlaseks. Seejärel pane ahjuplaadile 6 pisikest juustukuhjakest (piisavate vahedega) ning küpseta 200 kraadi juures u 5 min, kuni juust on laiali sulanud.
Sulata pannil 1 sl võid ning seejärel rösti toortatart pannil seni, kuni see kergelt kuldse jume omandab. Seejärel maitsesta soolaga. Koori apelsin, eemalda noaga sellelt üleliigne valge osa ning fileeri puuvili õhukesteks viiludeks. Sega omavahel salatilehed, toortatar ja apelsiniviilud. Jaota salat taldrikutele, nirista peale kastet ning kõige peale aseta linnuliha. Serveeri koos juustuküpsistega.
Umbrohu-hooajal kasuta salatilehtedena naati ning võilille- ja nõgeselehti.