Astelpaju ja musta teega hautatud broilerikintsud
Te maitsete seda rooga ning koheselt saate aru, et tegemist on jõuluaja retseptiga. Selle maitse tekitamisel on oma osa astelpajumarjadel ning vürtsidel, mis koos broilerikintsudega pannil maitset tekitavad. Lõpptulemuseks on äärmisel maitsev kanaroog, mida sobilik serveerida ahjujuurikate või siis lihtsalt koos traditsiooniline keedukartuliga.
Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- 6 Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
- soola, pipart
- 2 sl vedelamat mett
- 1 sl palsamiäädikat
- 0,5 tl kaneeli, jahvatatuna
- 2 vürtsitera
- 3 nelki
- 75 g külmutatud astelpajumarju
- ca 0,5-1 dl musta teed (soovitavalt sidrunimaitsega)
Valmistamine
Maitsesta broilerikintsud soola ja pipraga. Hõõru need seejärel kokku mee, palsamiäädika ja kaneeliga. Kuumuta pannil pisut õli ning pruunista kintsud pannil mõlemalt poolt. Seejärel lisa pannile vürtsiterad, nelk ja astelpajumarjad. Alanda kuumust peaaegu miinimumini, vala pannile must tee (niipalju, et kanakintsud oleks poolenisti kaetud) ning hauta pooleldi kaanega kaetult umbes 30-40 minutit. Hautamisel peaks vedelik vaid kergelt podisema!
Astelpajumarjad võid soovi korral asendada jõhvikate või pohladega.