postthumb
3
45 min
Pearoog

Astelpaju ja musta teega hautatud broilerikintsud

Te maitsete seda rooga ning koheselt saate aru, et tegemist on jõuluaja retseptiga. Selle maitse tekitamisel on oma osa astelpajumarjadel ning vürtsidel, mis koos broilerikintsudega pannil maitset tekitavad. Lõpptulemuseks on äärmisel maitsev kanaroog, mida sobilik serveerida ahjujuurikate või siis lihtsalt koos traditsiooniline keedukartuliga.

Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • 6 Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
    • soola, pipart
    • 2 sl vedelamat mett
    • 1 sl palsamiäädikat
    • 0,5 tl kaneeli, jahvatatuna
    • 2 vürtsitera
    • 3 nelki
    • 75 g külmutatud astelpajumarju
    • ca 0,5-1 dl musta teed (soovitavalt sidrunimaitsega)

Valmistamine

Maitsesta broilerikintsud soola ja pipraga. Hõõru need seejärel kokku mee, palsamiäädika ja kaneeliga. Kuumuta pannil pisut õli ning pruunista kintsud pannil mõlemalt poolt. Seejärel lisa pannile vürtsiterad, nelk ja astelpajumarjad. Alanda kuumust peaaegu miinimumini, vala pannile must tee (niipalju, et kanakintsud oleks poolenisti kaetud) ning hauta pooleldi kaanega kaetult  umbes 30-40 minutit. Hautamisel peaks vedelik vaid kergelt podisema!

Astelpajumarjad võid soovi korral asendada jõhvikate või pohladega.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun