postthumb
4-le
1 h
Pearoog

Broileri kintsulihaballotine, metsaseente, pudelkõrvitsa püree ja aedliivatee kastmega

See retsept oli Horisont restorani menüüs oktoobris 2012 pakutud linnulihaerimenüüs. Tegemist on mahlase ahjus küpsetatud kanaroaga, mis täidetud seene-ürdiseguga. Igati sobilik maitseelamus pidulauale! Retsept: Ants Uustalu.

Koostisosad

    • 1 pakk Rannamõisa jahutatud  broilerikintsuliha
    • 200 ml vahukoort
    • 120g metsaseeni
    • 30g taluvõid
    • 1 keskmine šalottsibul
    • 2 küüslauku
    • 3 pakki toorsuitsupeekonit
    • lehtpetersell, oregano, tüümian
    • Pudelkõrvitsa püree
    • 3 sidrunit
    • 500g pudelkõrvitsat
    • Või
    • 30ml köögikoort
    • Sool, pipar, suhkur
    • Aed-liivatee kaste
    • 1 sibul, kooritud ja tükeldatud sektoriks
    • 1 porgand kooritud ja tükeldatud
    • 1 varsselleri vars, tükeldatud
    • 40g võid
    • ½ pudelit punast veini
    • 40g õiemett
    • 1 tl musta terapipart
    • 30ml punase veini äädikat
    • Värsked tüümiani oksad
    • 850ml omakeedetud loomapuljongit

Valmistamine

Koori ja tükelda sibul ning küüslauk. Prae pannil kuldpruuniks ja lisa vahukoor, hauta paksuks. Tükelda ürdid ja sega seente hulka. Pane saadud mass külmkappi. Võta kintsuliha ja lõika liblikaks lahti, vajadusel tambi kergelt lihahaamriga.

Maitsesta mõlemalt poolt soola-pipraga. Laota toorsuitsupeekon lauale, sinna peale pane kanakintsuliha tükid. Liha peale tõsta seene-ürdisegu ja keera rulli. Rull keera omakorda toidukilesse ja seo otsad kinni. Pane potiga vesi tulele ja keeda rulle tasasel tulel 30 minutit. Tõsta rullid välja ja jahuta maha. Hiljem eemalda kile ja pruunista rullid pannil.

Pudelkõrvitsa püree

Koori ja tükelda kõrvits ning keeda pehmeks. Pane kõrvitsad kannmikserisse ja lisa koor ja sidrunimahl, maitsesta.

Aed-liivatee kaste

Pruunista köögiviljad kastruli põhjas vähese võiga. Viska sisse tüümian ja terapipar, lisa mesi ja glasuuri köögiviljad. Vala peale punase veini äädikas ja keeda alla. Vala peale punane vein ja keeda alla.

Lisa loomapuljong ja keeda, kuni maitsed ühinevad ja kaste pakseneb. Enne serveerimist lisa 10 g võid, mis annab kastmele ilusa läike. NB! Kastet, millele on lisatud võid, ei tohi enam keeta.

Foto: Ants Uustalu

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun