Broilerifileerull nõgesepestoga
Nõgesepesto sobib võileivakatteks, pasta lisandina või salatisse. Kindlasti proovi ka nõgesepestoga broilerifileerulli, mis sobib söömiseks kuumana või hoopis serveerituna külmlauale.
Koostisosad
-
- 4 keskmise suurusega Rannamõisa Jahutatud broilerifileed
- soola
- 1 dl rõõska koort (10%)
-
Nõgesepesto
- 75 g nõgeselehti
- 75 g india pähkleid,
- 75 g parmesani (eelistagem Valio Fortet)
- 0,75-1dl oliiviõli*
- 0,5 küüslauguküünt
- meresoola (maitse järgi)
Valmistamine
Nõgesepesto valmistamiseks: vala nõgeselehed üle keeva veega, lase ca 3-5 minutit seista ja seejärel kurna korralikult. Rösti pannil pähkleid paar minutit ning pane kõik koostisained mikserisse. Mikserda ühtlaseks. PS! Selleks, et mitte kõrvetada saada korja nõgeseid kummikinnastega.
*Endale sobivat kosistentsi kohanda oliiviõli kogusega.
Tambi broilerifileed toidukile vahel lihahaamriga õhukeseks. Hõõru fileed kokku vähese koguse soolaga. Määri igale broilerifileele 2 sl pestot. Keera rulli ning pruunista õliga piserdatud pannil igast küljest. Vala rõõsk koor ahjuvormi ning küpseta fileesid selles 20 minutit 175 kraadi juures. Serveeri suupistena või hooajaliste köögiviljadega.