postthumb
Pearoog

Broilerikintsud ürdivõiga

Äärmiselt mõnus ürdivõiga valmistatud broilerikintsude retsept. Tõeliselt sobiv ahjuroog jahedamate ilmadega. Tugevama maitse saavutamiseks peida sinihallitusjuustuga ürdivõid ka broilerikintsude naha alla. Ahjust tulnud rooga serveeri näiteks või ja hapukoorega praetud porgandiviiludega.

 

Koostisosad

    • 1 kg Rannamõisa jahutatud broilerikintse, seljata
    • 3-4 musta terapipart
    • 2 küüslauguküünt
  • Ürdivõi
    • 50 g toasooja võid
    • 25 g sinihallitusjuustu
    • 1 küüslauguküüs
    • 1 sl kuhjaga hakitud värsket pune
    • 1 sl oliiviõli
    • meresoola

Valmistamine

Mikserda kokku ürdivõi koostisained ning määri see broilerikintsudele. Tõmba nahk veidi eemale, et saaksid ürdivõid panna ka naha alla. Pane seejärel ürdivõised kintsud ahjuvormi (võimalusel leia selline vorm, mis mahutab täpselt kanakintsud ära, väga palju tühja ruumi ei tohiks vormi jääda). Lisa vormi mõned pipraterad ja 2 pooleks lõigatud küüslauguküünt ning küpseta 175 kraadi juures ca 45min-1 tund.


Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun