Pearoog
Broilerikintsud ürdivõiga
Äärmiselt mõnus ürdivõiga valmistatud broilerikintsude retsept. Tõeliselt sobiv ahjuroog jahedamate ilmadega. Tugevama maitse saavutamiseks peida sinihallitusjuustuga ürdivõid ka broilerikintsude naha alla. Ahjust tulnud rooga serveeri näiteks või ja hapukoorega praetud porgandiviiludega.
Koostisosad
-
- 1 kg Rannamõisa jahutatud broilerikintse, seljata
- 3-4 musta terapipart
- 2 küüslauguküünt
-
Ürdivõi
- 50 g toasooja võid
- 25 g sinihallitusjuustu
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl kuhjaga hakitud värsket pune
- 1 sl oliiviõli
- meresoola
Valmistamine
Mikserda kokku ürdivõi koostisained ning määri see broilerikintsudele. Tõmba nahk veidi eemale, et saaksid ürdivõid panna ka naha alla. Pane seejärel ürdivõised kintsud ahjuvormi (võimalusel leia selline vorm, mis mahutab täpselt kanakintsud ära, väga palju tühja ruumi ei tohiks vormi jääda). Lisa vormi mõned pipraterad ja 2 pooleks lõigatud küüslauguküünt ning küpseta 175 kraadi juures ca 45min-1 tund.