postthumb
4
30 min
Pearoog

Broilerikintsulihasteigid sinepi-tomatikastmes

Mõnusalt kiire mugavustoit, kus sinepises tomatikastmes valmivad kintsulihalõigud. Tegemist on kiirelt valmiva panniroaga, mille lõpptulemuseks on mahlane linnuliha. Retseptis on kasutatud Rannamõisa Linnuliha Gurmee märgi all müüdavaid broilerilihast kintsulihalõike, kuid sama tulemuse saab ka traditsioonilist kintsuliha kasutades. Sellisel juhul tuleb lihtsalt lihatükid eelnevalt lihahaamriga veidi õhemaks tampida.

 

Foto: Ragne Värk

Koostisosad

    • 400 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha(lõike), kondita/nahata
    • jahu, soola
  • Kaste
    • 1 küüslauguküüs
    • 2 sl mahedat sinepit
    • 1 sl mett
    • 2 sl sojakastet
    • 1-2 sl peterselli, hakituna
    • 200 g tomatipastat
    • 2 dl puljongit
    • 0,5 kartulit, riivituna

Valmistamine

Vajadusel tambi kintsulihatükid lihahaamriga ühtlasemaks. Maitsesta jahu soolaga ning paneeri lihatükke selles. Prae pannil õlis lihalõigud mõlemalt poolt küpseks.

Väiksemal pannil prae õlis küüslauguviile minutike. Lisa ülejäänud ained ning sega kõik ühtlaseks. Kuumuta kastet ning lisa sellesse praetud lihalõigud. Lase madalal kuumusel kaane all podiseda ca 10-15 minutit. Serveeri koos riisi või keedetud kartulitega.

Retseptis kasutatav riivitud kartul annab kastmele sobiva tekstuuri.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun