Broilerikoivatükid tomati-sibulakastmes
Selle roa valmistamine käib kohe eriliselt ruttu – veidi pruunistamist ja kastmes podisemist ning ongi toit valmis. Tummise tomatikastme maitsele lisab tugevust Põltsamaa Tõmmu. Kes viimast kardab, võib selle ka välja jätta, kuid just selle õige maitse saamiseks võiks natuke eestimaist mustsõstraveini lisada küll.
Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 500 g Rannamõisa jahutatud broilerikoiva tükke
- 500 g tomatipastat
- 1 suur sibul
- 2 suurt küüslauguküünt
- suur peotäis värsket majoraani
- 100 ml Põltsamaa Tõmmut
- 2 tl suhkrut
- soola, pipart
- ca 4 sl õli + 2 sl võid praadimiseks
Valmistamine
Sulata kuumal pannil õli ja või ning tõsta ühele poolele broilerikoiva tükid ja teisele viilutatud sibul. Raputa peale soola ja pipart. Pruunista tükke korralikult ühelt ja teiselt poolt, lisa pannile ka pressitud küüslauguküüned ning sega kõik läbi. Vala pannile tomatipasta ja hakitud majoraan, sega läbi ning lase keskmisel kuumusel 5 minutikest podiseda. Maitsesta kastet soola, pipra ja suhkruga. Vajadusel lisa maitseid. Kõige lõpuks vala segusse ka Põltsamaa Tõmmu, lase segul keema tõusta, lülita pliit välja ja jäta järelkuumusele podisema.
Vajadusel võid Põltsamaa Tõmmu asendada punase veiniga.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)