Broilerimaksapasteet
Mahedamaitseline salveivõiga kaetud pasteet, mis maitseb hästi röstitud pika saiaga. Raputa kaunistuseks peale veel granaatõunaseemneid ja tulemus on kuninglik.
Koostisosad
-
- 200 g võid
- 10 salveilehte
- 1 punane sibul
- 1 küüslauguküüs
- 2 sl värske tüümiani lehti
- 500 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
- soola ja musta pipart
- 1 dl portveini või Põltsamaa Tõmmut
- praadimiseks õli
Valmistamine
Või selitamiseks pane pool võist väikesesse kastrulisse ja lase vaiksel kuumusel sulada 20 minutit. Koori ettevaatlikult ära vaht. Vala teise väikesesse kastrulisse läbi tiheda sõela kuldne võirasv ja vala alumine piimavalgu osa minema. Prae pannil õlis mõni minut hakitud sibulat, küüslauku ja tüümianilehti. Lisa kanamaks ja pruunista veel mõni minut. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale vein ja lase keeda paar minutit. Tõsta tulelt ja püreeri köögikombainis või minilõikuris ühtlaseks püreeks. Lisa tasapisi võikillukesi, pidevalt püreerides, kuni pasteet on ühtlane. Vala väikestesse individuaaltopsidesse või ühte suuremasse kaussi. Hoia külmikus 1 tund. Kuumuta selitatud või ja lisa salveilehed. Kuumuta, kuni need tõmbuvad pisut krussi. Tõsta tulelt ja jahuta. Vala ettevaatlikult pasteedile ja lase hanguda järgmise päevani. Kaunista värske salveilehega.
Foto: Angeelika Kang