Broilerišašlõkk valge veini äädika marinaadis
Kuigi poodides on grilltoodete valik suur, on aeg-ajalt mõnus ise üks hea marinaad oma maitse järgi valmis teha. Kui kõik vajaminev marinaadi valmistamiseks on köögis olemas, valmib see üldjuhul väga kiirelt.
Koostisosad
-
- ca 450g Rannamõisa broilerifileed
- 4-5 spl oliiviõli
- 1 spl valge veini äädikat
- 1 spl sidrunimahla
- 2 küüslauguküünt
-
Maitseained
- tšilli (tšillihelbed), basiilik, meresool ja must pipar
Valmistamine
Lõika sobivad broilerifileetükid. Sega kokku marinaad – oliivõli, valge veini äädikas, sidrunimahl ja maitseained. Vala marinaad broilerifileetükkidele peale. Üks võimalus on kasutada sulguriga säilituskotti, kuid sobib ka kauss, mida saab kilega katta. Sega liha marinaadis läbi ning jäta marinaad suletud anumas/kotis külmkappi (soovituslikult üleöö). Kuumuta grill. Seejärel valmista broilerifilee vardad. Kui kasutad bambusvardaid, siis hoia need enne kasutamist külmas vees. Kui grill on kuum, võid grillimisega alustada. Broileriliha küpseb kiirelt ehk u 3-4 minutit mõlemalt poolt.
Hästi sobivad kasutamiseks ka broilerifileetükid!
Retsept: Henri Ruul