Brokolipüree broilerifileega
Kuigi retsept koosneb vaid paarist komponendist, pakatab see kasulikest toitainetest ja tekitab täiskõhutunde pikaks ajaks. Lisaks broilerifileele on selle retsepti teiseks peamiseks koostisosaks brokoli. Viimast peetakse tihti üheks tervislikumaks köögiviljaks tema kõrge toitainesisalduse tõttu. Kuigi brokolist moodustab koguni 90% vesi ja kalorisisaldus on väga väike, leidub selles köögiviljas palju vajalikke toitaineid sh kiudained, C-vitamiini, foolhapet, kaaliumi ja rauda. Tegelikult sisaldab brokoli väikeses koguses peaaegu kõike (vitamiine ja mineraalaineid), mida organism vajab. Samuti leidub seal aktiivseid aineid, mida seostatakse vähivastase kaitse ja kolesteroolitaseme paranemisega.
Koostisosad
-
- 400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
- 400 g brokolit
- 100 g Kreeka jogurtit (või hapukoort)
- 1 tl riivitud laimikoori
- 4 spl oliiviõli
- tüümiani
- meresoola ja pipart
- 1 sidrun (soovi korral)
Valmistamine
Marinaadi valmistamine: Sega omavahel oliiviõli, laimikoored ning lisa maitseained: tüümian, meresool ja pipar. Jäta broilerifileed pooleks tunniks marinaadi.
Auruta brokoli veega potis kuni see on pehme (umbes 7-8 minutit) ning purusta-blenderda. Lisa Kreeka jogurt ning maitsesta meresoola, pipra ja soovi korral pressitud sidrunimahlaga. Puhasta ja kuumuta grill. Grilli fileed mõlemalt poolt (4-5 minutit kaanega grilli puhul. Lahtise grilli korral natuke kauem). Serveeri broilerifileed koos brokolipüreega.
1 portsjon:valgud 38g / rasvad 12g / süsivesikud 9g / energia 296kcal