Ciabatta kodujuustukastme ja grillitud broileriga
Selline mõnus rikkalik ja mahlane võileib on suvisel ajal väga mõnus nälja kustutamiseks. Ciabatta võib asendada gruusia leiva või pika prantsuse saiaga ning broileriliha asemele sobib hästi ka kalkuni kintsuliha.
Koostisosad
-
- 400 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
- 1,5 sl mett
- 1,5 sl seesami õli
- 1 tl soola
- 1 sl valgeveini äädikat
- 1 ciabatta
- 200 g redist
- 100 g värsket kurki
- 1 avokaado
- 1 väike sibul
- 2 tomatit
- 400 g kodujuustu
- 370 g kreeka jogurtit
- soola, suhkrut
- õli
Valmistamine
Tambi broilerifileed õhemaks. Sega omavahel mesi, seesami õli, sool ja valgeveini äädikas ning määri lihale. Küpseta grillil või ahjus ning lõika siis ribadeks. Lõika ciabatta lapiti pooleks, pintselda õliga ja raputa peale natuke soola. Küpseta grillil lõikepind allpool. Tükelda avokaado, kurk, redised ja sibu ning sega kodujuustu ja kreeka jogurtiga. Maitsesta soola ja suhkruga. Viiluta tomatid. Jaota kodujuustusalat ciabatta poolikutele ning kata viilutatud tomatite ja broilerilihaga.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)