Empanadad
Tegemist on Argentiinast pärit mahlaste lihapirukatega, mida ümbritseb mure tainas ning mahlane kanatäidis.
Koostisosad
-
Tainas
- 500g nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 150 g külma võid
- paar sl piima
-
Täidis
- 1 sibul, tükeldatuna
- 4 küüslauguküünt, tükeldatuna
- 500 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed
- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl paprikapulbrit
- 1 dl puljongit
- 2 keedetud kartulit
- 2 sl rohelist sibulat
- soola, pipart
- 1 lahtiklopitud muna (pealt määrimiseks)
Valmistamine
Taina valmistamiseks sega omavahel kuivained, lisa külm või ning sega tainaks. Lisa piima nii palju, et tainas ilusti kokku hakkaks.
Kuumuta sibulatükke pannil minutike, lisa küüslauguküüned. Kuumuta läbi. Lõika fileed kolmeks ning tõsta pannile. Pruunista läbi, lisa paprikapulber, vürtsköömned ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile puljong ning hauta madalal kuumusel kana pehmenemiseni. Seejärel tükelda kahvliga kanaliha ning tõsta tagasi pannile. Lisa segades ka kartulitükid ning hakitud roheline sibul.
Rulli tainas lahti. Lõika umbes 15 cm läbimõõduga ringid. Tõsta kanatäidis tainaketta keskele ning voldi ääred kinni. Piruka sulgemisel on hea ääred märjaks teha, et tainas paremini kokku haakuks. Määri pirukad pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.