Enam rohelisemaks minna ei saa ehk avokaado-kanasalat
Kui suurem grillimine on möödas ning järele on jäänud pisut küpsetatud liha, siis sobib see kasutamiseks salatites. Nagu nimigi ütleb, siis alljärgnev salat pakatab rohelisusest, sest kõik komponendid on rohelise tooniga. Jah, isegi kana oli enne grillimist rohelises pestomarinaadis. Siia salatisse sobib hästi lahja linnuliha – kana või kalkun. Samas, kui leidub, et on ülejäänud pisut küpsetatud küülikuliha, siis passib see siia salatisse imehästi.
PS! Siinses retseptis on kasutatud isetehtud tillimajoneesi, mis valmib ülimalt kiiresti! Koguselt saab seda rohkem, nii et saate seda kasutada mujalgi!
Koostisosad
-
- 0,5 avokaadot
- 250 g grillitud linnuliha
- 0,5 suurt pirni
- 2 peotäit erinevaid salatilehti
- 2 tl tilli, hakituna
- 2 sl õhukesi selleriviile
- 2-3 sl tillimajoneesi
- soola, pipart
-
Tillimajonees
- 1 muna, toasooja
- 2 tl sidrunist pressitud mahla
- 0,5 tl mett
- 1 tl mahedat sinepit
- kimp värsket tilli
- soola, pipart
- ca 2 dl õli (oliiviõli ja päevalilleõli pooleks)
Valmistamine
Majoneesi valmistamiseks pane retsepti 5 esimest komponent purki, lisa pisut soola ja piprt. Mikserda segu minutijagu, kuni see paksenema hakkab, seejärel vala tasapisi juurde (ise mikserdamist jätkates) juurde õli. Mikserda seni, kuni majonees on kreemjas. Maitsesta vajadusel.
Tükelda avokaado, linnuliha ja pirn. Sega need kokku ülejäänud ainetega. Maitsesta soola ja pipraga ning söö kohe.
Pirni asemel proovi ka viinamarjade või meloniga!
Foto: Ragne Värk