Fatteh – maitsev kõhutäis
Liibanonist pärit roog fatteh peidab endas uskumatult maitsvat rooga, mis koosneb kikerhernestest, kanast, lavaššist, ürtidest ja jogurtikastmest.
Koostisosad
-
- 1 purk kikerherneid
- 1 lavašš
- 1 sl võid
- 0,5 tl paprikapulbrit
- 50 g seedermänniseemneid
- 350 g Rannamõisa jahutatud kanakintsuliha
- kimp värsket koriandrit
- soola, pipart
-
Jogurtikaste
- 1-2 küüslauguküünt
- kimp värsket piparmünti
- 0,5 tl vürtsköömneid
- 200 g Kreeka jogurtit
- soola, pipart
Valmistamine
Loputa kikerherned hoolikalt voolava veel, nõruta. Tükelda lavašš väiksemateks tükkideks. Kuumuta pannil 1 sl võid ning umbes sama palju õli. Prae lavašitükid pannil kuldseks. Lisa maitseks paprikapulbrit ning soola ja pipart, tõsta kõrvale. Samal pannil rösti seedermänniseemned kuldpruuniks.
Patsuta kanakintsulihatükid majapidamispaberiga kuivemaks. Maitsesta lihad soola ja pipraga ning prae kanaliha pannil õlis mõlemalt poolt valmis. Tükelda küpsetatud kanaliha väikesteks tükkideks.
Kastme valmistamiseks haki küüslauguküüned peeneks. Haki ka piparmündilehed ning jahvata vürtsköömned peenemaks. Sega kõik kastmeained omavahel ning maitsesta soola-pipraga. Otsi välja suurem vaagen ning laota sellele lavašš, kanaliha, kikerherned ja hakitud koriander. Lisa ka jogurtikaste ja raputa peale seedermänniseemned (lisa veel pisut hakitud koriandrit). Raputa peale musta pipart.
PS! Võid rooga serveerida ka nii, et kaste on juba kergelt kokkusegatud teiste komponentidega! Kokkusegamine peaks aga toimuma vahetult enne serveerimist!