Nostalgia! Grillil küpsetatud fooliumkartulid
Fooliumkartulid ei jäta kedagi külmaks. Siin on üks klassikaline retsept, mille tulemusena valmib üks äärmiselt maitsev kartulilisand. Serveeri seda koos grillitud linnulihaga!
Koostisosad
-
- 4 suuremat kartulit
- õli, soola, musta pipart
- 4 sl võid
- 4 sl sulatatud juustu
-
Kaste
- hapukoort
- murulauku või rohelist sibulat
- soola, pipart, suhkrut
Valmistamine
Puhasta kartulid hoolikalt, ära koori! Keeda kartulid poolenisti pehmeks. Nõruta.
Tee kartulitele peale kahvlitorked ning tõsta igaüks eraldi fooliumile. Nirista peale õli ning raputa soola-pipraga. Paki kartulid fooliumisse ning küpseta kuumal grillil valmis. Ajaliselt kulub selleks ca 30-45 minutit.Vahepeal sega kokku kastmeained: haki murulauk ning lisa hapukoor - nii palju, et kaste jääks piisavalt murulaugune. Maitsesta.
Seejärel paki kartulid fooliumist lahti ning tee noaga sisselõige. Uurista kahvliga kartulisisu lahti, lisa või ja sulatatud juust ning maitsesta soola-pipraga. Sega kõik kartuli sees segamini – mida rohkem kartulit lahti saad kaapida, seda parem. Tõsta peale kaste ning serveeri!