postthumb
1
15 min
Hommikusöögid

Galetid – madalama energiasisaldusega alternatiiv võileivale

Enamikes poodides võib näkileibade ja kuivikute juurest leida erineva maitsega galette. Lisaks kõige tavalisematele riisivahvlitele leiab riiulilt tihti ka näiteks natuke soolasemaid tatragalette või maisivahvleid. Suuremates poodides on valik üldjuhul veelgi suurem. Nendest ei saa valmistada mitte ainult maitsvat vahepala, vaid sobivad hästi ka näiteks hommikusööki mitmekesistama.

Üldjuhul on nad kiudainerikkad, madala rasvasisaldusega ning kaalult kerged, mistõttu on neid keeruline suurtes kogustes süüa. Neist saab kiirelt ja lihtsalt teha madala toiteväärtusega, samas toitainerikka eine. Kuna nende energiasisaldus on võileivast madalam, kasutavad paljud kaalusõbrad neid aeg-ajalt alternatiivina oma menüüs. Sarnaselt võileiva valmistamisele on oluline pöörata tähelepanu sellele, mida sinna peale serveerida. Õnneks on võimalusi palju. Siin minu kolm soovitust.

Koostisosad

    • tatragalett
    • toorjuust
    • spinat
    • broilerifilee
    • muna
    • paprika
    • riisivahvel
    • melon
    • mustikad, maasikad
    • mandlilaastud
  • Maitsesamiseks
    • sool, pipar, tšillihelbed

Valmistamine

  • Tatragalett, toorjuust, spinat, broilerifilee, paprika, maitsestamiseks: sool, pipar ja tšillihelbed
  • Tatragalett, toorjuust, spinat, muna, sibul, till
  • Riisivahvel, melon, mustikad, mandlilaastud, maasikad

Head isu!

henrinimi

 

 

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun