Grillitud kalkunikints
Ehkki kalkunikintsulihas on vähe rasva, jääb lõpptulemus tänu väikesele rasvaribale meeldivalt mahlane. Nii valmibki kalkuniliha, mille marinaad valmib apelsinist, sidrunist, ingverist ning meest. Retsept: Heimar Kuuskler / Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- ca 600 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
- 1 apelsin
- 1 sidrun
- 3 sl mett
- 20 g ingverit
- soola
- musta terapipart
-
Kaste
- 200 ml Kreeka jogurtit
- 20 g värsket münti
- 50 g kurki
- 0,5 laimi
- 1 küüslauguküüs
- soola, pipart
Valmistamine
Sega omavahel värskelt pressitud tsitrusviljade mahl ja riivitud koor, mesi, riivitud ingver ning oliiviõli. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga. Pane kalkuniliha kuueks tunniks marinaadi. Seejärel grilli mõõdukal kuumusel 10 minutit ja lase kaane all paar minutit seista.
Serveeri jogurti-mündi kastmega. Selle tegemiseks sega jogurt tükeldatud mündi, riivitud kurgi (pressi kurgimahl välja), riivitud laimikoor, värskelt pressitud laimimahla ja pressitud küüslauguküünega. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta terapipraga.