4
30 min
Pearoog
Lihtne
Grillitud kalkunilihaviilud soja-meekastmega
See on roog, mis sobib valmistamiseks nii grillil, kui ka köögipliidil tavalisel või siis spetsiaalsel grillpannil. Retsept on lihtne ning sellega saavad hakkama kõik. Küpseta lihtsalt kalkunilihaviilud valmis ning seejärel kostita neid isetehtud soja-meekastmega.
Koostisosad
-
- 700 g Rannamõisa jahutatud kalkunikintsuliha
- soola, pipart
-
Kaste
- 2 sl sojakastet
- 2 tl vedelat mett
- 1 tl kooritud ja riivitud ingverijuurt, peene riivipoolega
Valmistamine
Sega kastmeained omavahel.
Lõika kintsuliha umbes 3 cm paksusteks viiludeks ning tambi need toidukile vahel lihahaamriga kergelt läbi. Maitsesta lihad veidikese soola ja pipraga ning küpseta seejärel grillil või pannil mõlemalt poolt valmis. Seejärel määri lihadele koheselt kaste, tõsta lihad kaussi ning lase neil enne söömist rahuneda kaane all vähemalt mõned minutid.
Võid kasutada ka kanaliha!