2
45 min
Pearoog
Grillitud kalkunisteik sidruni-kartulipüree ja soja-meekastmega
Koostisosad
-
- 250 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
- soola, pipart
-
Kaste
- 3 tl mett
- 1 tl sojakastet
- 50 g võid
- 0,5 dl vett
- soola, pipart
-
Kartuli-sidrunipüree
- 200 g kartuleid
- soola, pipart
- võid
- rõõska koort (35%)
- riivitud sidrunikoort
Valmistamine
Lõika kalkunifilee viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning prae pannil mõlemalt poolt küpseks. Kastme valmistamiseks sega kastme ained omavahel ning kuumuta segu potis keskmisel kuumusel seni, kuni vedelik on vähenenud umbes veerandi võrra. Maitsesta.
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ning kartuleid pudruks tampides lisa meelepärases koguses võid ja koort. Maitsesta soola, pipra ja peenelt riivitud sidrunikoorega.
Serveeri kalkunirinnafileed, kastme ja kartulipüreega. Soovi korral lisa täiendavalt köögivilju.
Püreele lisa juurde veel porgandit, juursellerit ning köömneid!