Grillitud pardifilee pestotäidisega
Pardifilee omandab grillides suurepärase maitse ning seetõttu üks grillretsept. Kuna pardinahalt eraldub küpsedes rohkelt rasva, mis grillimisel söed süütab, siis järgnevas retseptis on nahk eemaldatud. Liha kuivaks jäämist kartma ei pea, sest liha sisse pistetud pesto aitab hoida liha mahlakana.
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud pardifileed
- pestot
- 2 küüslauguküünt
- soola, pipart
Valmistamine
Eemalda pardifileedelt nahk ning üleliigsed kelmed, seejärel tee noaga paksemast osast fileele pikkupidi sisselõige (tekitamaks justkui pikka tunnelit). Täida fileede sisemus pestoga ning lisa mõlemasse fileesse 1 poolitatud küüslauguküüs. Maitsesta fileed pealt soola ja pipraga ning küpseta siis grillil ühelt poolt, kuni see muutub kergelt jumekaks, seejärel küpseta ka teiselt poolt samamoodi. Lase 10 minutit lihal fooliumis rahuneda ning lõika siis viiludeks.
Pardinahka kasuta hiljem praadimisel!
Foto: Ragne Värk