Grillitud pardifilee spargliga
Suvisel ajal on salatid lõunasöögiks ideaalsed. Need on värsked, toitvad ning maitsevad suviselt. Alljärgnevalt jagab pardisalati retsepti Heimar Kuuskler.
Koostisosad
-
- 2 jahutatud Rannamõisa pardifileed
- 1 tl soola
- peotäis lepalaaste
- 5 rohelist sparglit
- 3 spl oliiviõli
- 1 tl Maldoni soola
- peotäis erinevaid salateid
- 50 g värskeid maasikaid
- 1 spl palsamiäädikat või siirupit
- KASTE
- 300 g mangokonservi
- 60 g jalopeno-konservi
- värsket koriandrit
Valmistamine
Puhasta filee kelmest ja lõika nahapoolele terava noaga sälgud. Maitsesta soolaga ja aseta naha pool all grillile küpsema. Küpseta u 130-140 kraadi juures, nii jääb liha mahlane. Grilli mõlemalt poolt 5 minutit, kuid jäta kindlasti pardifilee pooltooreks, siis on tulemus mahlane. Enne serveermist tõsta liha lõikelauale ja lase veidi “puhata”, alles siis viiluta. Selleks, et anda pardifileele suitsumaitset, viska sütele lepalaaste ja sulge grillil kõik avad, et suits imenduks pardifileesse. Gaasigrilli kasutades aseta niisutatud lepalaast fooliumisse, torka hambatikuga augud sisse ning aseta lihtsalt pardifilee kõrvale grillrestile, nii hakkab vaikselt lepalaast fooliumis hõõguma ja aukudest tuleb suitsu.
Aseta grillile ka sparglid ja grilli 5 minutit. Tõsta sparglid lõikelauale ja maitsesta Maldoni soola ja oliiviõliga. Serveeri pardifilee kõrvale maasikaid. Tükelda need sektoriteks ja maitsesta palsamiäädikaga. Serveeri juurde lemmiksalatit. Kastmeks sega omavahel blenderis mango-, jalopeno-viilud ja koriander – maitsesta soolaga, vürtsikama kastme saamiseks Cayenne’i pipart.
Kastet valmib rohkem, kuid see säilib külmas umbes nädalakese.