postthumb
2-le
45 min
Salatid

Grillitud pardirinnafilee, valge spargli kreemi ja jänesekapsa-redisesalatiga

Siin retseptis on pardifilee kokku sobitatud spargli ja värskendava suvise salatiga. See toit nõuab küll eelnevalt veidi ettevalmistamist, kui tulemus on seda väärt.

Retsept: Ants Uustalu

 

Koostisosad

  • Marinaad
    • 1/2 sidruni mahl ja koor
    • 3pl Tumedat siirupit(kadakasiirup)
    • Sool, pipar
    • 1 Rannamõisa jahutatud pardifilee
  • Sparglikreem
    • 5 valget sparglit
    • Vesi
    • Sool, pipar
    • Koor
  • Jänesekapsa-redisesalat
    • 4-5 redist, viilutatud
    • 100g lehtsalatit
    • 2 suurt peotäit jänesekapsaid
    • Salatiõli
    • Sool, pipar

Valmistamine

Riivi pinnariiviga sidrunikoor ja pigista mahl kaussi. Ära riivi sidrunikoore all olevat valget osa, nii tuleb marinaad kibe. Sega kõik marinaadi komponendid kokku ja vala eelnevalt puhastatud ja ruudustatud pardifileele.

Koori valge spargel ja tükelda sparglid viieks. Pane potti just nii palju vett, et sparglid valmis saaksid ja samas maitsestatud vees ka püreestada. Nii jäävad kõik maitsed sisse ja hea spargli maitset ei kurnata veega kraanikausist alla. Püreesta sparglid, lisa koor ja aja läbi söela. Maitsesta.

See salat on imelihtne, peab ainult jälgima, et metsast korjatud jänesekapsad on mullast ja tigudest puhtad. Kui nii, siis kõik kokku ja sööma.

Foto: Ants Uustalu

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun