Grillitud pardirinnafilee, valge spargli kreemi ja jänesekapsa-redisesalatiga
Siin retseptis on pardifilee kokku sobitatud spargli ja värskendava suvise salatiga. See toit nõuab küll eelnevalt veidi ettevalmistamist, kui tulemus on seda väärt.
Retsept: Ants Uustalu
Koostisosad
-
Marinaad
- 1/2 sidruni mahl ja koor
- 3pl Tumedat siirupit(kadakasiirup)
- Sool, pipar
- 1 Rannamõisa jahutatud pardifilee
-
Sparglikreem
- 5 valget sparglit
- Vesi
- Sool, pipar
- Koor
-
Jänesekapsa-redisesalat
- 4-5 redist, viilutatud
- 100g lehtsalatit
- 2 suurt peotäit jänesekapsaid
- Salatiõli
- Sool, pipar
Valmistamine
Riivi pinnariiviga sidrunikoor ja pigista mahl kaussi. Ära riivi sidrunikoore all olevat valget osa, nii tuleb marinaad kibe. Sega kõik marinaadi komponendid kokku ja vala eelnevalt puhastatud ja ruudustatud pardifileele.
Koori valge spargel ja tükelda sparglid viieks. Pane potti just nii palju vett, et sparglid valmis saaksid ja samas maitsestatud vees ka püreestada. Nii jäävad kõik maitsed sisse ja hea spargli maitset ei kurnata veega kraanikausist alla. Püreesta sparglid, lisa koor ja aja läbi söela. Maitsesta.
See salat on imelihtne, peab ainult jälgima, et metsast korjatud jänesekapsad on mullast ja tigudest puhtad. Kui nii, siis kõik kokku ja sööma.