Grillitud Rooma salat röstitud kikerhernestega
Selle roa puhul on tegemist väga lihtsa lisandiga, mis sobitub imeliselt grillitud linnuliha kõrvale. Valmistamine on samuti kiire, eriti veel siis, kui kaste ja röstitud kikerherned on eelnevalt juba valmis.
Koostisosad
-
- 1 Rooma salat
- rediseviile
- 2-4 sl parmesanilaaste
- 1 purk kikerherneid
- oliiviõli
- soola, pipart
- (suitsu)paprikapulbrit
- cayenne pipart
-
Kaste
- 50 g Kreeka jogurtit
- 1-2 tl sidrunimahla
- 1 tl pärmihelbeid
- 0,5 tl mahedat sinepit
- 1 väike küüslauguküüs, purustatuna
- 2 sl oliiviõli
- soola, pipart suhkrut
- marineeritud kurgi vedelikku
Valmistamine
Loputa kikerherned voolava vee all ning nõruta, patsuta need majapidamispaberiga kuivemaks. Laota kikerherned küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista üle oliiviõliga ning maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja cayenne´ga. Sega korralikult ning küpseta neid ahjus 200 kraadi juures 15 minutit.
Kastme valmistamiseks sega kõik ained omavahel kokku, maitsesta ning lisa sobiva tekstuuri (ja maitse) saamiseks kurgivedelikku.
Lõika Rooma kapsal jalg ära ning puhasta lehed voolava vee all. Raputa lehed kuivaks, pane need kaussi ning nirista üle oliiviõliga. Maitsesta soola ja pipraga. Grilli salatilehti kuumal grillil paar minutit ühelt poolt ja seejärel teiselt poolt. Laota grillitud salatilehed alusele, lisades salatilehtede vahele pisut kastet, kikerherneid, rediseviile ja parmesanilaaste. Kõige peale lisa samuti neid komponente! Serveeri koos gillitud linnulihaga.