4-6
30 min
Lõunasöök
Gruusiapärased lihapallid
Nende lihapallide koostisest leiad pähklid ja rosinad, mis tavapärastele lihapallidele pisut särtsu annavad. Serveeri suupiste või siis riisi kaaslasena!
Koostisosad
-
- 0,5 punast sibulat
- 1 küüslauguküüs
- 2 sl kreeka pähkleid
- 50 g rosinaid
- 450 g Rannamõisa delikatess kalkunihakklihasegu
- 0,5 muna
- 0,25 tl cayenne pipart
- 0,5 tl jahvatatud koriandrit
- 0,25 tl musta pipart
- 0,25 tl soola
- 2 sl adžikat
Valmistamine
Haki peeneks sibul, küüslauguküüs, pähklid ja rosinad. Sega kõik ained omavahel kokku ning aseta seejärel valminud lihapallimaas külmkappi maitsestuma vähemalt pooleks tunniks (kõige parem, kui lased maitsestuda üleöö). Vormi käte vahel pisikesed pallikesed/pätsikesed ning prae kuumal õliga kaetud pannil küpseks.