Hakkliha-juustupirukas
Selle piruka põhi valmib kõige traditsioonilisema retsepti järgi. Täidiseks on aga hakkliha, spinatit, lillkapsast ja sinihallitusjuustu, mis kokkusobitatuna kõige kreemjama sisu moodustavad.
Retsept pärineb Ragne Värki kokaraamatust “Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini”.
Koostisosad
-
Põhi
- 4 dl nisujahu
- 0,5 tl soola
- 175 g võid
- 2-3 sl külma vett
-
Täidis
- 250 g lillkapsaõisikuid
- 10 cm jupp porrulauku, valge osa
- 300 g kalkunihakkliha
- 100 g spinatilehti
- 100 g sinihallitusjuustu
- soola, pipart
-
Kate
- 3 muna
- 2 dl piima
- soola
Valmistamine
Tainas: sega jahu ja sool, näpi hulka või. Lisa vesi ning sega kõik ühtlaseks tainapalliks. Vooderda 24 cm läbimõõduga vormi põhi ja ääred tainaga ning seejärel aseta külmkappi täidise valmistamise ajaks.
Lõika lillkapsaõisikud väiksemaks ning keeda soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Seejärel nõruta ning pane kaussi. Viiluta porru ning pane koos hakklihaga pannile praadima. Maitsesta soola ja pipraga. Prae, kuni hakkliha roosakas värvus kaob ning lisa praetud segu lillkapsale. Samal pannil prae spinatilehed pannil läbi – selleks kulub paar minutit. Lisa samuti kaussi ning sega kogu segu läbi. Aseta segu pirukapõhjale, riivi peale sinihallitusjuust.
Sega katte ained omavahel, maitsesta soolaga ning vala pirukale. Küpseta 190 kraadi juures 35 minutit.
- Lillkapsaõisikuid peavad jääma kergelt krõmpsud ehk al dente.
- Tainasse võid lisada ka ca 75 g riivitud juustu või 1 tl köömneid
- 1 dl nisujahu võid asendada sama koguse odrajahuga!