Hakklihasalat köögiviljade ning killukese ingveriga
Salat, mis on tervislik, maitsev ja äärmiselt toitev veel pealekauba. Täpsemalt koosneb see pannil küpsetatud suvikõrvitsast, paprikast ja ingverist, mida katab pannil küpsetatud kalkunihakkliha, millele on juurde segatud veidike soja- ja austrikastet. Lõpptulemus on mahlane ning kiiduväärt!
Linnulihablogis on olemas veel üks hakklihasalati retsept, mis oma olemuselt antud salatiga veidi sarnane, seda retsepti vaata siit: Taipärane hakklihasalat.
Koostisosad
-
- 250 g suvikõrvitsat
- 2 paprikat (erivärvi)
- 1 sibul
- 2 sl marineeritud ingverit
- 1-2 sl palsamiäädikat
- soola, suhkrut, pipart
- 2 küüslauguküünt
- 225 g Rannamõisa jahutatud hakitud kalkuni kintsuliha
- 10 cm jupp porrut
- 2-3 sl austrikastet
- 4 sl sojakastet
- 1 tl suhkrut
- suurem peotäis erinevaid salatilehti
- 2 sl soolapähkleid
Valmistamine
Lõika suvikõrvits pooleks, eemalda seemned ning lõika ülejäänud osa kuubikuteks. Lõika õhukesteks viiludeks paprikad ja sibul. Haki väikemaks marineeritud ingver. Seejärel kuumuta pannil õli, lisa pannile sibulaviilud (raputa sibulaviiludele peale veidi soola, nii ei kõrbe need ära). Kui sibul hakkab pehmenema, lisa paprika ja suvikõrvits. Kuumuta keskmisel tulele, aegajalt segades seni, kuni köögiviljad hakkavad pehmenema. Lisa pannile palsamiäädikas, oota veidi kuni see aurustub ning lisa segades siis juurde ingver. Maitsesta soola, suhkur ja pipraga.
Teisel pannil valmista hakklihasegu: haki küüslauk ning kuumuta kergelt pannil õlis. Lisa pannile hakkliha, seejärel lisa juurde peeneks hakitud porrulauk. Pane pannile austrikaste, soja ning suhkur. Sega läbi ning küpseta seni kuni hakkliha on ilusti läbi küpsenud.
Serveerimiseks sega salatilehed köögiviljadega ning jaota taldrikutele, selle peale pane praetud hakkliha. Raputa peale pähklid ning serveeri kohe.
Foto: Ragne Värk