Hanefilee jõhvikamoosiga
Kuidas valmistada mahlane hanepraad võimalikult kiirelt, tervislikult ja üsna vähese vaevaga? Üks võimalus selleks on valmistada hanefilee jõhvikamoosiga, mille kõrval eestlaste suur lemmik – kartul ning vitamiinirikas värske salat. Nii saab tulemuseks toitainerikka ja maitsva jõuluroa. Lisaks toitainerikkale toorainele mõjutab roa tervislikkust ka toidu valmistamisviis. Näiteks liha küpsetamisel mängib olulist rolli õigete õlide või määrdeainete kasutamine. Hane valmistamisel saab selle lihtsalt enda kasuks tööle panna. Kui antud retseptis jätta hanerasv eemaldamata on küpsetamisel kasulik määrdeaine juba olemas.
Koostisosad
-
- 1 jahutatud hanerinnafilee
- Kartuleid
- 1 Kurk
- 1 karp kirsstomateid (200-250g)
- 100g Feta juustu
- Värsket peterselli
- Kodust jõhvikamoosi
- Küüslauku
- Võid
- Soola
- Pipart
- Suitsujuustu (soovi korral)
Valmistamine
Valmistamine: Kuumuta ahi. Koori kartulid (soovi korral) ja lõika nendele väikesed viilud sisse. Seejärel määri vahele (ja peale) võid ning lisa mõned küüslaugu tükid viilude vahele. Soovi korral võid peale riivida suitsujuustu. Aseta kartulid ahjuvormi ja küpseta ligikaudu 45-50min.
Samal ajal valmista hani. Esmalt lõika noaga hanefilee nahale võrgustik. See laseb rasval välja valguda ning tagab krõmpsu tulemuse. Just tänu rasvale säilib liha mahlasus ja hea maitse, seetõttu ei soovita nahka ära lõigata. Soovi korral võid seda enne söömist teha. Peale seda maitsesta hani soolaga mõlemalt poolt. Kuumuta pann ning küpseta keskmisel tulel hanefilee. Esmalt naha poolt. Sõltuvalt suurusest 12-15min. Kui rasva liiga palju pannile voolab ja liha seal sees uppuma hakkab, siis kalla vahepeal osa rasva ära. Seejärel keera filee ümber ja prae veel 6-8 minutit. Liha peaks jääma seest kergelt punane. Enne serveerimist lase natuke aega seista.
Salati valmistamiseks sega kokku poolitatud tomatid, tükeldatud kurk, feta juust ja maitsestamiseks pane peale värsket peterselli.
Serveeri hanefilee koos jõhvikamoosi, ahjukartuli ja salatiga. Head isu!
Ei vaja valmistamiseks täiendavat rasvainet!