Hanekoiva confit
Hanekoivad on tõeline gurmaanide unelm. Confit küpsetamine on üks suurepärasemaid võimalusi liha valmistamiseks, et liha jääks ülimahlane. Kusjuures kui säilitada liha rasvas, siis säilib see isegi kuni kuu aega.
Hanekoiva confit kõrvale serveeri näiteks hapukat peedikastet ja ahjupeeti. Peet sobib hästi pardi ja hanelihaga.
Confit küpsetamise eelised:
- Liha jääb väga mahlasena.
- Valmistamine on imelihtne.
- Liha säilib rasvas väga pikalt.
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa hanekoiba
- sool/pipar
- värsket tüümiani
- 300 g pardirasva
- 300 g neutraalse maitsega õli
-
Peedikaste
- 400 g punapeedimahla
- 100 g palsamiäädikat
- 5 g soola
- 2 tl maisitärklist +1-2 sl külma vett
-
Ahjupeet
- 1 punapeet
- sool/pipar
- Oliiviõli
Valmistamine
Maitsesta hanekoivad soola, pipra ja värske tüümianiga ning pane suletavasse nõusse kuni ööpäevaks maitsestuma.
Pühi koivad maitseainetest täielikult puhtaks ja pane ahjuvormi.
Kuumuta ahi 80 kraadini.
Vala potti õli ja pardirasv ning kuumuta 80 kraadini ning vala hanekoibadele. Hanekoivad peavad olema täielikult rasvaga kaetud. Pane koivad ahju 80 kraadi juurde 4 tunniks.
Kui tahad liha säilitada, siis peale küpsemist aseta koivad koos rasvaga õhukindlasse anumasse ja säilita külmkapis.
Enne serveerimist kuumuta ahi 200 kraadini. Võta liha rasvast välja ja aseta ahjuplaadile ning küpseta kuldpruuniks. See võtab aega umbes 20-30 minutit. Serveeri.
Peedikastme valmistamiseks sega omavahel peedimahl, palsamiäädikas, sool ja kuumuta keemiseni. Sega väikeses klaasis maisitärklis vähese külma veega ja sega peedikastme juurde. Sega kastet samal ajal kuumutades kuni mass pakseneb. Kui saavutad kastme konsistentsi, siis võta pott tulelt.
Ahjupeedi valmistamine on lihtne. Pane pestud peet 160 kraadiga üheks tunniks ahju. Lase jahtuda ja koori. Lõika sektoriteks. Serveeri.
Pardi ja haneliha juurde sobib imehästi hapukas peedikaste!