Hapukapsa, mee ja köögiviljadega pardikoivad
See on üks ehe jaheda ilma roog, kus pikalt ahjus küpsenud pardikoivad nii pehmeks küpsevad. Pardirasvas haudunud köögiviljad moodustavad aga ideaalse lisandi pardiliha kõrvale. Selles retsepti valmistamiseks on vajalik malmpott. Eriti hea, kui omate ka puuküttega ahju, kuhu see roog üleöö valmima jätta. Puuahjuga valmivad hoopis paremad ja ehedamad road. Selle puudumisel aga ärge rooga tegemata jätke, kasutage lihtsalt tavalist elektriahjus ning küpsetage selles toitu umbes 4-5 tundi 150 kraadi juures.
Koostisosad
-
- 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- 300 g hapukapsast
- 600 g kartulit
- 400 g porgandit
- 4 sl mett
- 4 sl tomatipastat
- 1 küüslauguküüs
- soola
Valmistamine
Koori ja riivi kõik köögiviljad ning pane koos hapukapsaga malmpotti (sega kõik omavahel läbi). Pista köögiviljade vahele ka kolmeks lõigatud küüslauguküüs.Seejärel maitsesta pardikoivad soolaga ning hõõru kokku tomatipastaga. Aseta koivad malmpotti ning nirista peale mesi. Kui puuahjus on söed põlenud ja hõõguvad ning siiber on just kinni pandud, siis oota ca 30 minutit, et süte äkilisus pisut rahuneks. Seejärel pista malmpott ahju ning küpseta rooga üleöö (umbes 9-10 tundi). Serveeri!