Hapukoore-juustukattega plaadipirukas
Kana ja juustu kooslusega alt minna ei saa ning seepärast meeldib ka seesama pirukas üldjuhul kõikidele. Kreemja katte all on peidus parajalt kanaliha ning õhuline lehttainas, mis sellest küpsetisest meeldivalt kerge lõuna- või õhtusöögi teevad! Serveeri seda pirukat koos isetehtud värske salatiga.
Koostisosad
-
- 300 g külmutatud pärmi-lehttainast
- 250 g Rannamõisa jahutatud broilerifileed või -kintsuliha
- 2 sellerivart
- 1 keedetud muna
- 100 g riivitud juustu
- soola, pipart
-
Kate
- 1 muna (keetmata)
- 200 g hapukoort
- 2 sl hakitud tilli
- soola
Valmistamine
Laota sulanud tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile* (kui tainas ei ole valmisrullitud, siis rulli see tainarulliga ca 1 cm paksuseks). Tee noaga 1-2 cm kauguselt äärtest sisselõige (jättes taigna täienisti läbi lõikamata).
Lõika kanaliha tükkideks ning prae pannil valmis, vahepeal maitsesta soola pipraga. Tükelda sellerivarred ning kuumuta samuti pannil läbi.
Laota tainale (jättes ääred vabaks) kanatükid ja selleriviilud. Tükelda muna ning laota samuti tainale. Raputa üle riivitud juustuga. Sega katte ained omavahel, maitsesta ning vala ettevaatlikult pirukale. Küpseta pöördõhuga režiimil 200 kraadi juures 13-16 minutit!
*Kuna üldjuhul on pärmi-lehttainas 500 g pakkides, siis selle piruka tarbeks jääb tainas pisut üle!
Foto: Ragne Värk