Hasselbacki kartulid
Hasselbacki kartulite sünnimaaks võib pidada Rootsit ning inglise keelest tõlgituna (accordion potatoes) tähendab see kartulilõõtsa, mis on üsna täpne kirjeldus roa väljanägemisele. Tegemist on maitsva lisandiga linnuliha kõrvale – pealt krõbe ning seest võine ja pehme!
Koostisosad
-
- 5 keskmise suurusega kartulit
- 5 sl võid
- 3 sl oliiviõli
- soola, pipart
- värskeid ürte, parmesani
Valmistamine
Puhasta kartulid korralikult, vajadusel koori. Lõika kartulitele õhukesed viilud, jättes põhja läbi lõikamata. Lõikamine on lihtsam, kui asetad kartuli lusika peale, nii ei läbi nuga täielikult kartulit. Pame kartulid ahjuvormi, nirista üle sulatatud või ja oliiviõliga. Maitsesta heldelt soola ja veidikese pipraga. Küpseta kartuleid ahjus fooliumi all 225 kraadi juures 30 minutit. Eemalda seejärel eemalda foolium ning tõsta kartulitele peale vormi tekkinud rasva. Raputa peale hakitud ürte ja parmesani. Küpseta veel u 15-25 minutit.