4-6
40 min
Lõunasöök
Klassika
Hernesupp suitsukanaga
Hernesupp on pigem jahedamate ilmade roog – mõnusalt toitev ning soojendav. Võimalusel alusta selle supi valmistamisega juba eelmisel õhtul, siis kui herned toidu valmistamiseks likku paned!
Koostisosad
-
- 1 kl kuivatatud herneid
- 1,5 dl kruupe
- 1 sibul
- 150 g suitsupeekonit
- 1,5 l vett
- 2 tl soola
- pipart
- 400 g Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
Valmistamine
Pane herned veega vähemalt 6 tunniks likku. Nõruta voolava vee all. Loputa ka kruubid voolava vee all. Haki sibul ja peekon ning prae paksupõhjalises potis (õlis) kuni sibul on klaasjas, seejärel lisa kruubid, herned, vesi ja sool. Keeda keskmisel kuumusel seni, kuni herned hakkavad pehmenema, lisa siis tükeldatud suitsukana ning keeda kõik koos pehmeks. Vajadusel lisa vett. Maitsesta lõplikult ning serveeri!