Hiinapärane kana-seenesupp
Aasiapäraste toitude puhul on sageli suureks eeliseks see, et aega nende valmistamiseks kulub meeldivalt vähe. Nii ka selle maitsva ja lihtsalt valmiva kana-seenesupi puhul. Samas sobituvad selles maitsvas ja tervislikus supis ingveri, küüslaugu, seesamiõli ja tšillipipra maitsed väga suurepäraselt kokku. Retseptis toodud tšillipipra kogust võib vastavalt oma soovile ise reguleerida või kes teravat ei armasta, selle sootuks välja jätta. Samas annab näpuotsaga teravust supile hoopis särtsakama maitse. Kes tahab aga veel toitvamat suppi, võib enne tärklise lisamist supi sisse ühe lahtiklopitud muna sisse kloppida. Munahelvestega supid on Hiinas väga levinud.
Koostisosad
-
- 2 dl kanapuljongit
- 8 dl vett
- 1,5 dl viilutatud (pruune) šampinjone
- pöidlaotsa suurune tükk ingverijuurt peeneks hakituna
- 1 küüslauguküüs peeneks hakituna
- 1 tl sojakastet
- 1 tšillipipar peeneks hakituna
- 300 gr Rannamõisa jahutatud broilerifileed (ribadeks lõigatuna)
- 1-2 tl seesamiõli
- Rohelist sibulat
- 1 spl veiniäädikat
- 1 spl maisitärklist
Valmistamine
Kuumuta pannil või potis keemiseni kanapuljong, vesi, seened, küüslauk, ingver, sojakaste ja tšillipipar. Keema minnes alanda kuumust, kata kaanega ja lase keeda mõned minutid.
Aseta kanafilee ribad kaussi, nirista peale seesamiõli ja sega läbi. Teises kausis sega omavahel maisitärklis ja veiniäädikas.
Tõsta kuumust ja lisa supile kanatükid. Lase uuesti keema tõusta ning lisa siis ka äädikaga segatud tärklis. Lase keeda keskmisel kuumusel kuni kanatükid on küpsed ja tärklis paksenenud (ca 3 minutit). Serveerimisel lisa hakitud rohelist sibulat.
Foto: Tuuli Mathisen