Hõrgutav ahjuomlett
Ahjus valmiv omlett hommiku-, lõuna- või õhtusöögiks. Sobib söömiseks koheselt või ka jahtunult, näiteks võileival.
Koostisosad
-
- 250 g Rannamõisa hakitud kalkunikintsuliha
- 250 g Härmavili köögiviljasegu „Ühepajatoit”
- 50 g võid
- 6 muna
- 150 g hapukoort
- 100 g kodujuustu
- 2 sl hakitud tüümiani
- 25 g sinihallitusjuustu
- peotäis riivitud juustu
- soola, pipart
Valmistamine
Kuumuta pannil sorts õli ning pane pannile küpsema hakitud kalkuniliha, maitsesta soola ja pipraga. Minutijagu hiljem lisa pannile ka köögiviljasegu ning kuumuta seni, kuni hakkliha on küpsenud. Samal ajal pane ahjuvormi 50 g võitükikesi ning pane vorm 200 kraadisesse ahju (pöördõhuga režiimile).
Pane kannmikserisse muna, hapukoor, kodujuust ning maitse järgi soola-pipart. Püreesta kõik ühtlaseks massiks.
Võta võiga sulanud vorm ahjust, lisa põhjale kana-köögiviljasegu ning laota peale tüümian. Vala vormi muna-piimasegu. Lisa roale sinihallitusjuustu tükikesi ning raputa peale riivjuust. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 18-20 minutit. Serveeri!