Imelihtne gluteenivaba kanapasta
Pasta ei pea oma olemuselt olema raske, et peale selle söömist organism end justkui nuumatuna tunneb. Kuidas seda saavutada? Vali kastmeks ja lisanditeks miskit kerget, samuti eelista gluteenivaba pastat. Viimast võib poodides juba üha sagedamini kohata! Üks imehea asendus klassikalisele pastale on näiteks maisijahust valmistatud pasta. Maitseb nii ehedalt ja hästi, et ega ausalt öeldes sööjadki aru saa, et tegemist ei ole selle traditsioonilise pastaga!
Foto: Ragne Värk
Koostisosad
-
- 350 g maisijahust (penne) pastat
- soola, pipart
- 200 g kodujuustu
- 2 sl Kreeka jogurtit
- 500 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
- kimbuke tilli, peeneks hakituna
- 6 kirsstomatit
- parmesanilaaste, oliiviõli
Valmistamine
Keeda soolaga maitsestatud vees pasta valmis, seejärel nõruta, kuid säilita umbes pool tassikest pastakeeduvett.
Püreesta kodujuust jogurtiga ühtlaseks massiks. Lõika liha tükkideks ning prae kuumal pannil kana valmis, vahepeal maitsesta soola-pipraga. Seejärel lisa kanale seltsiks valmiskeedetud pasta. Sega läbi ning lisa siis kodujuustusegu ning till. Lisa segades juurde ka pooleks lõigatud kirsstomatid. Serveeri koheselt koos parmesanilaastude ja kergelt pastale piserdatud oliiviõliga.