1
30 min
Lõunasöök
India võikana
Rannamõisa Linnuliha teeb koostööd toitumisnõustaja Erik Orguga, et tuua teieni taljesõbralikud retseptid linnulihast. Retseptid pärinevad Erik Orgu poolt koostatud toitumiskavadest: erikorgu.ee
Koostisosad
-
- 90 g jahutatud broileri kintsuliha
- 45 g väikest valget sibulat
- 20 ml vahukoort
- 55 g lambasalatit
- 35 g valget riisi
- 110 g 100% tomatipüreed
- 25 g võid
-
Maitsestamiseks
- Köömned
- Sool
- Garam Masala
- Värske koriander
- Cayenne pipar
- Küüslauk
- 1 laimi pressitud mahl
- Ingverijuur
Valmistamine
- Lase kuumal pannil pool või kogusest sulada ja prae siis kana pannil nii, et 1-2 poolt oleksid pruunid. Kana ei pea olema täiesti läbi küpsenud.
- Tükelda sibul ja sulata teine pool võid kuumal pannil ja prae sibulat 2-3 minutit. Lisa pannile purustatud küüslauk, garam masala, purustatud ingver, tšilli, sool ja jahvatatud köömned. Küpseta segu 1 minut ja lisa tomatipüree.
- Kuumuta segu keemiseni ja lase tasasel tulel keeda 5 minutit, siis lisa vahukoor ja kanatükid ning lase podiseda 15 minutit.
- Senikaua pese riis ja keeda soolvees.
- Pese ja kuivata salat.
- Serveeri võikana salati ja riisiga, kaunista ja maitsesta laimi ning koriandriga.